Den svenske avisen Affärsvärlden skriver at Ikea-gründeren Ingvar Kamprads yngste sønn Mathias har sneket seg opp innenfor Ikea-ledelsen, ifølge di.se.

Etter å ha vært sjef for Ikea i Danmark, jobber 39-åringen nå med fremtidsspørsmål i styret.

Dette er likevel bare et steg på veien mot å ta over hele Ikea, skriver Affärsvärlden, ifølge di.se.

Les også:«Så gjerrig er Ingvar Kamprad»

Går topplederskolen
Mathias Kamprad skal ha hatt bestemte grunner for hjemturen til Sverige. Han har fått en spesiell stilling som assistent for Ikeas administrerende direktør og styreleder.

Dette er en jobb som pleier å være øremerket den kommende sjefen.

Både den tidligere administrerende direktøren Anders Moberg og den nåværende administrerende direktøren Anders Dahlvig har hatt stillingen tidligere, og Affärsvärlden beskriver det som om Kamprad junior nå sitter i vinnerhullet.

Sjefen er sliten
Noe som også kan tale for et snarlig bytte ved roret er at Dahlvig ifølge rapporter er sliten, og ikke lenger orker alle reisene som følger med toppstillingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.