Ingvar Kamprad (86) slakter Ikeas konsernsjef Mikael Ohlssons kraftige vekstplaner, skriver di.se.

Men Ikea har ingen planer om å snu, og henviser til styrebeslutning om at antall nyetableringer skal øke fra 10-12 til 25 varehus per år.

Møbelgiganten meldte tidligere i uken om en rekordomsetning på 240 milliarder svenske kroner ifjor, og et overskudd på 34 milliarder svenske kroner.

Ohlsson avslørte samtidig at Ikea skal doble omsetningen til 480 milliarder kroner frem til 2020.

- Spurte hvordan det er mulig
Planene fikk Ikea-gründer Ingvar Kamprad til å steile da han av avisen Expressen ble spurt om hva han mener om planene.

- Jeg snakket med min sekretær, som fortalte om hva som sto i Dagens Industri, at vi hadde rekordoverskudd og rekordomsetning, og at vi skulle bygge 25 nye varehus i året. Jeg ringte styreformannen vår (Göran Grosskopf), og spurte hvordan det er mulig. Han sa: «De er faen meg gærne». Vi har snakket om å bygge 10-12 varehus i året fram til 2020, og jeg vet ikke hvem som har gått ut med dette, sier Kamprad.

Kamprad sier til avisen at han heller ikke kjenner til Ikeas planer om å bygge et nytt varehus ved Globen i Stockholm.

Les også: Nå slipper Kamprad roret



<b>-Kamprad gjemmer Ikeas milliarder</b> (2011)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.