For alle som har håp om å skape et lønnsomt, globalt milliardimperium, så kan første steg være å følge rådene til Ikea-gründer Ingvar Kamprad.

Det er den svenske avisen Chef som har fått innblikk i Kamprads ledelsesråd som først ble publisert i boken "Gullkokkens tid er forbi", skriver di.se.

Her er rådene:

1) Ingen er perfekt, aller minst du. Ansett personale som er god til det du er dårlig til.

2) Brenner du for ditt arbeid som sjef? Da vet du også at arbeidsdagen ikke tar slutt bare fordi det har gått åtte timer.

3) Husk: Det finnes alltid noen som kan mer enn deg. Du som sjef har ansvaret for beslutningene, men for å treffe dem må du lytte til personer rundt deg.

4) Du må sørge for at alle i selskapet vet hvilken rolle de har og hvor viktige de er. Det er grunnlaget for trivsel på arbeidsplassen.

5) Kritikk skal følges av noe positivt, og du som sjef må være et motiverende og godt eksempel.

6) Vær aldri fornøyd. Blir dere fornøyd så slutter dere å utvikles - så stopp aldri helt.

7) Vær ikke redd for å gjøre feil.

Les også: Kamprad forlater tronen



Kamprad slakter Ikea-sjefens planer

Dette er det morsomste Kamprad vet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.