En konkurs vil ifølge Wall Street Journal være den femte største konkursen i amerikansk historie. Kun konkursene i Lehman Brothers, Washington Mututal, WorldCom og General Motors har vært større.

CIT (Commercial Credit and Investment Company) står bak lån til rundt en million små- og mellomstore bedrifter - mange av dem bedrifter som allerede sliter med finanskrisen.

En konkurs i CIT Group vil utvilsomt gi betydelige ringvirkninger i en økonomi som allerede sliter. Arbeidsledigheten er allerede nær 10 prosent.

Om ikke CIT Group - som forsikringsgiganten AIG er å anse som "too big to fail" og derfor ikke vil bli reddet av myndighetene koste hva det koste vil - er det definitivt store krefter i gang for å berge banken i siste liten. Det har allerede skjedd flere ganger, senest i sommer.

Les også: CIT Group fortsatt i faresonen og Amerikansk storbank vakler

Men fredag går ryktene igjen om at banken, som nok en gang er i desperat pengenød, likevel må søke konkursbeskyttelse.

Wall Street Journal har anonyme kilder på at selskapet trolig vil søke konkursbeskyttelse allerede denne helgen, eller tidlig mandag.

Totalkollaps
Aksjen falt 25 prosent på Wall Street fredag, og ytterligere elleve prosent i den elektroniske etterbørshandelen. Aksjen kostet 60 dollar før det hele begynte å rakne i boligmarkedet fra sommeren 2007. Nå koster aksjen 0,68 dollar.

CIT ble grunnlagt i 1908 og er en av de største långiverne til privatpersoner og små- og mellomstore bedrifter i USA. Banken har omlag sju tusen ansatte.

Les også børskommentaren fra Wall Street i går: Fryktens fredag - rød oktober (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.