I juni kommer en bilnyhet som etter all sannsynlighet blir en stor suksess på det norske markedet.

Tredje generasjon av familiefavoritten Octavia fra Skoda har vokst både i lengde og bredde, og er større enn noensinne.

Lengden har økt med ni centimeter og bredden med 4,5 centimeter. I tillegg har akselavstanden økt med nær 11 centimeter. Det burde gi langt bedre beinplass i baksetet. Bagasjerommet er på 610 liter, eller 1740 liter med bakseteryggen nedfelt. Til sammenligning har den nye Volvo V70 bagasjeplass på 575 eller 1600 liter.

Det er nesten så man kan undre seg om storebror Superb her noen funksjon lenger.

Kompaktklasse-priser
Skoda lover en bil som er i en klasse for seg ved å gi mellomklasseformat til kompaktklassens priser. Dagens modell har en startpris på 250.000 kroner.

Utstyrsnivået er høynet, og Octavia arver sikkerhetssystemer kjent fra andre biler i Volkswagen-familien, slik som Front Assist med nødbremsefunksjon, filskiftevarsler som holder bilen i rett kjørefelt, multikollisjonsbrems som reduserer risikoen for nye sammenstøt ved kollisjoner, tretthetsvarsler og fotgjengerbeskyttelse. Komfortløsningene som er tilgjengelige, omfatter adaptiv cruisekontroll, trafikkskiltregistrering og fjernlysassistent samt en ny generasjon radio- og navigasjonssystemer.

Mer effektivt
Motorutvalget som vil bestå av fire bensinmotorer og fire dieselmotorer, er inntil 17 prosent mer økonomiske enn dagens generasjon. GreenLine-versjonen har et forbruk på 0,34 liter per mil og CO2-utslippet er på 89 gram per kilometer.

Octavia stasjonsvogn debuterer under bilutstillingen i Genève i starten av mars, også med Haldex 5-firehjulsdrift-versjonen, som er svært populær i Norge. Bilen lanseres på det norske markedet i juni.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.