Helt frem til torsdag ettermiddag har FrP operert med en egen hjemmeside for Oljefondet. Siden har inneholdt en egen kalkulator har vist hvor mange ekstra fengselsplasser eller nye politistillinger man får for oljekronene. Hjemmesiden har også inneholdt FrPs ønske om en alternativ forvaltning av fondet. Først helt nederst på siden har Frps partilogo vært å finne.

Torsdag ettermiddag valgte FrP å Frp stengte Oljefondet.no dnPlus (Les hele saken på DN+  1 måned for 1 krone)

DN spurte torsdag Frp om partiet vil gi Norges Bank domenenavnet til det nå nedlagte Oljefondet.no.

– Dersom Norges Bank spør om det, er vi selvsagt villig til å diskutere det, sier assisterende generalsekretær Øistein Lid i Frp.

Og den henvendelsen kan raskt komme.

– Vi har ikke gjort noe konkret for å få dette domenet under Norges Banks domener. Men det er klart at man kunne unngått noen misforståelser om domenet var knyttet til Statens pensjonsfond utland, sier kommunikasjonssjef Thomas Sevang i Statens pensjonsfond utland (Oljefondet).

Det var i 2009 FrP sikret seg domenenavnet.

– Når vi fikk sjansen, kjøpte vi domenenavnet. Vi vil legge ut opplysninger om fondet og vårt eget syn på hvordan det skal brukes, sier stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter til NTB da.

Han la også til:

– Når finansminister Kristin Halvorsen sov i timen, og ikke sikret verken Finansdepartementet eller Norges Bank domenenavnet, er det Frp som eier det. Vi kommer ikke til å selge det, sier Hagesæther.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.