Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri i Grimstad har vært en kjempesuksess.

Bedriften har vært gaselle i syv år på rad og ble sist fredag tildelt den sørlandske multigaselleprisen. Omsetningen ifjor endte på nær 38 millioner kroner med et resultat før skatt på over ni millioner kroner. I år passerer omsetningen trolig 50 millioner og bedriften sliter med å få produsert nok spesialøl.

Suksessen, med salg av øl over hele verden, har ifølge fvn.no gjort at bryggerikonsernet Hansa Borg nå er i forhandlinger om å kjøpe majoriteten av aksjene i selskapet med 22 ansatte.

Etter det DN forstår skal det være snakk om 70 prosent.

- Du får ikke noen kommentar på dette. Vi har blitt enige om ikke å si noen ting, sa daglig leder Tore Gunnar Nybø til fvn.no igår. Han bekreftet samtidig at det er signert en konfidensialitetsavtale med en aktør.

Bryggerimester og gründer Kjetil Jikiun er like taus.

«Jeg har nok ingen kommentarer til diverse rykter. Jeg beklager», skriver han i en sms til DN mandag ettermiddag.

Lars A. Midtgaard, Hansa Borg.
Lars A. Midtgaard, Hansa Borg. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Konsernsjef Lars A. Midtgaard i Hansa Borg Bryggerier er kjent for sin hang til lokal ølkultur, med bryggerivirksomhet både i Bergen (Hansa), Sarpsborg (Borg) og Kristiansand (CB). I tillegg står selskapet bak mikrobryggeriet Waldemars i Bergen.

Han ønsker imidlertid heller ikke å kommentere opplysningene.

- Jeg kan bare si at vi av prinsipp hverken kommenterer rykter eller spekulasjoner hva gjelder vår forretningsdrift. Punktum, sier han til DN.

Anne Hestness Trommestad er største aksjonær i Nøgne Ø med 37,5 prosent. Gründerne Kjetil Jikiun, Tore Nybø og Anne Cecilie Nybø eier tilsammen nesten 60 prosent.

Les også:
Hvorfor smaker ølet ditt stinkdyr? (D2)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.