Oslo (NTB): Det kanadiske selskapet Dalradian Resources har kjøpt mineralretter til norske områder som utgjør 5 prosent av Norges landområder.

Det Toronto-noterte gruveselskapet har sikret seg undersøkelsesrettene til rundt 17.000 kvadratkilometer i Norge, og er med det den største aktøren i mineralnæringen her i landet, skriver Nationen.

Konsesjonsområdet til selskapet utgjør totalt 5 prosent av landarealet i Norge og dekker store deler av fire grønnsteinsbelter i Nord-Norge og nesten hele området rundt de historiske sølvgruvene på Kongsberg.

– Vi fikk muligheten til å overta undersøkelsesrettene over et stort område og over belter som er kjent for å inneholde store forekomster av edle og uedle metall. Som leteselskap kunne vi rett og slett ikke la den muligheten gå fra oss, sier styreleder og administrerende direktør Patrick Anderson i Dalradian til Nationen.

Ifølge Bård Dagestad i Direktoratet for mineralforvaltning har ingen tidligere hatt leterett til et så stort norsk område som det canadiske selskapet nå har.

Les også: Derfor kan gullprisen være en boble

<b>Som å dumpe en tanker i fjorden hver uke</b>

<b>Skattejeger hevder å ha funnet platinaskatt verdt milliarder</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.