Petter Olsens eiendomsprosjekt på Kanariøyene er hardt rammet av finanskrisen. Totalt tapte han 37 millioner på aksjer og eiendom ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

I over 100 år har Den norske shippingfamilien Olsen har hatt et solid ankerfeste på de vestlige Kanariøyene.

Mens Fred. Olsen (80) blant annet har stått for fergetrafikk og hotelldrift i området, har lillebroren Petter Olsen (61) de seneste årene satset på utvikling av eiendom på øya La Gomera. Prosjektet, som drives gjennom selskapet Terra Fortunata, er hardt rammet av det kraftige fallet i eiendomsprisene på Kanariøyene.

Olsens ene investeringsselskap, Firmament, har tilsammen skrevet ned fordringer på Terra Fortunata for 136 millioner kroner ifjor.

-Temmelig dramatisk
Jon W. Olsen har jobbet med eiendom på Kanariøyene i over 20 år. Han bekrefter at markedet for nye boliger på øyene ligger nede med brukket rygg.

- Prisene har sunket mellom 25 og 50 prosent. Det er temmelig dramatisk, men gjenspeiler nok delvis at prisene hadde steget for mye i utgangspunktet, sier Olsen til DN på telefon fra øya Lanzarote.

Han opplyser at det er full stopp i byggingen av nye eiendomsprosjekter.

Bunnsolid
Den finansielle stillingen til Petter Olsens to investeringsselskaper, Permanent og Firmament, er imidlertid fortsatt bunnsolid. Firmaments hadde alene en egenkapital på en milliard kroner ved utgangen av fjoråret, og ingen ekstern gjeld av betydning.

Det lyktes ikke DN å få noen kommentar fra Petter Olsen eller administrerende direktør Olav Ketilsson i Firmament og Permanent igår.

Les også: Petter Olsen ut mot Kjell Inge Røkke
Skjelles ut etter Røkke-angrep
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.