Blackstone Real Estate Partners Europe IV kjøper 34 prosent av Agasti Holdings operative virksomhet, primært Obligo, for 250 millioner kroner.

Det opplyses i en melding onsdag.

Dersom transaksjonen gjennomføres vil styret foreslå at kjøpesummen på 250 millioner kroner, med fradrag for kostnader knyttet til avvikling av konsernets resterende virksomhet, utbetales til Agastis aksjonærer.

I tillegg til Obligo, kjøper Blackstone Agasti Capital Markets, Agasti Business Services, Navexa Securities samt virksomheten i Agasti Holding.

Transaksjonen vil gjennomføres som en «drop-down», hvor Agasti etablerer et nytt selskap, Obligo BX Holding AS. Agasti vil overføre selskapene til Obligo Holding, og Blackstone vil deretter kjøpe 34 prosent av Obligo Holding.

«Styret i Agasti mener at transaksjonen representerer en meget god løsning for selskapets kunder, eiere og ansatte», heter det.

Agastis øvrige datterselskaper, Navigea Securities AS, Acta Kapitalforvaltning AS og Acta Asset Management AS, er under avvikling eller planlegges avviklet.

Kjøper ti porteføljer

Blackstone har i tillegg inngått avtale med ti eiendomsporteføljer forvaltet av Obligo om å kjøpe deres porteføljer for en samlet verdi av cirka 22 milliarder kroner.

«Budene på eiendomsporteføljene representerer en betydelig premie i forhold til hva aksjene i disse porteføljene omsettes for i annenhåndsmarkedet. Oppgjør vil være kontant og budene har ikke forbehold om finansiering», opplyser Agasti i meldingen.

Får økt tilstedeværelse i Norden

Blackstone er et globalt forvaltningsselskap. Selskapet, som har hovedkontor i New York i USA, forvlater en rekke oppkjøpsfond, eiendomsfond og hedgefond.

Selskapets fond har eiendomsinvesteringer i store deler av verden. Selskapets fond innen eiendom har en samlet forvaltningskapital på 92 milliarder dollar.

Agasti forvalter eiendomsporteføljer med en samlet verdi av rundt 35 milliarder kroner, ifølge meldingen fra selskapet.

- Vi har lenge hatt en ambisjon om å øke vår tilstedeværelse i Norden. Etter kjøpet av eiendomsporteføljene forvaltet av Obligo får vi nå en eiendomsportefølje i Norden som passer godt inn i vår investeringsstrategi, sier James Seppala, som er sjef for europeiske oppkjøp i Blackstone, i meldingen.

Les også: Svake tall fra motivasjonsguru

Testet «englenes» kostholds- og treningsregime - fikk sjokk

Bellona mener det er store oppgaver på norsk sokkel

Tren deg sterk på fem minutter:

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.