En kvinne i 50-årene saksøkte tidligere i år Warren Capital for uaktsom rådgivning etter feilslåtte investeringer.

Nå har partene inngått et utenomrettslig forlik.

Advokat Jon-Andreas Lange i Forbrukeradvokaten, som representerer kvinnen, ønsker ikke å kommentere detaljene i forliket, som kom i stand 17. november.

Jon Andreas Lange, Forbrukeradvokaten.
Jon Andreas Lange, Forbrukeradvokaten. (Foto: Johnny Syversen)
- Jeg kan ikke si annet enn at jeg kan bekrefte at det er inngått forlik mellom partene, og at vi i felles prosesskriv har begjært heving av saken, sier Lange til Dagens Næringsliv.

Kvinnens inngang til Warren-systemet var gjennom det som da het WarrenWicklund Asset Management, fra 2008 like frem til 2011.

Midlene ble investert i eiendomsutvikling i Dubai gjennom Dubai Real Development Holding AS, forvaltet av Colliers International, og i finansselskapet Nordic Financials AS.

Lange har tidligere anslått at rundt én million kroner av verdiene er tapt. Det reelle tapet til kunden har imidlertid blitt redusert som følge av mottatte utbytter over perioden, påpeker advokaten i dag.

Da DN var i kontakt med advokaten i september mente han at Warren Capital hadde gjort seg skyldig i flere brudd på verdipapirhandellovgivningen. Kvinnen krevde derfor investeringene gjort ugyldig og tapene erstattet.

Hovedforhandlingen i saken var satt til 1.-3. desember. Selskapet hadde forut for forliket avvist ethvert ansvar og alle reklamasjoner og forliksklager.

Christian Stang Våland i Kvale & Co., som representerer Warren Capital, bestred samtlige anklager da DN var i kontakt med ham i september.

Han pekte også på at det var kunden som hadde foretatt investeringene – ikke selskapet.

- Kunden har videre høyere utdannelse og ansvarsfull jobb, og det er vanskelig å forstå at hun var ukjent med risiko. Investeringene er ikke kompliserte, sa advokaten.

Stang Våland ønsker ikke å kommentere saken mandag.

Les også:
- Oljeprisen kommer aldri over 100 dollar igjen
Priskrig på taxi i London  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.