Uttalelsen fra statsministeren kom under Unge Høyres landsmøte lørdag. Den omtales av Høyre-folk som tidenes største klimasatsing for norsk industri på et statsbudsjett.

– Dette er et stort teknologiprosjekt for Norge. Det var viktig for meg å kunne si til Unge Høyre at vi nå gjør en satsing mot en grønn omstilling, sier Solberg til NTB.

– Alle beregninger viser at dersom verden skal nå målene sine så er dette viktigere enn kanskje noe annet, sa Solberg som understreket at Norge nå har inntatt ledertrøya i den internasjonale utviklingen med karbonfangst og lagring (CCS).

Varsler heftige diskusjoner

Frp-leder Siv Jensen minner Erna Solberg om at hun leder en mindretallsregjering, mens Ap ikke lover flertall for regjeringens milliardsatsing på karbonfangst.

Saken er imidlertid så viktig at Solberg lørdag varsler at regjeringen kan søke flertall hos andre partier.

Arbeiderpartiets energipolitiker Espen Barth Eide sier imidlertid til NTB at Solberg ikke uten videre kan få budsjettflertall i opposisjonen, og at det er hos Frp Solberg må søke støtte for å få gjennom et helhetlig budsjett. Samtidig slår Frp fast at de fortsatt er imot satsingen.

– Det kan være greit å minne statsministeren om at hun leder en mindretallsregjering og at hun trenger flertall for helheten i statsbudsjettet. Nå venter Frp på hva som kommer i budsjettet som fremlegges på onsdag, og vi har ikke gjort ferdig vårt alternative statsbudsjett ennå, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.