SV ønsker å forby boligspekulasjonen som rammer flere nabolag i Oslo.

Mandag skrev Dagsavisen at naboer på Stovner og Vestli fortviler over boligspekulasjon som ødelegger bomiljøet. Bolighaier kjøper opp familieleiligheter, bygger dem om og leier ut til østeuropeiske arbeidsinnvandrere.

Ifølge styreleder i Vestlibakken boligsameie, Tommy Stürtzel, er om lag 10 prosent av leilighetene i området overtatt av spekulanter. Opptil 16 mann bor sammen i trange leiligheter, og naboene klager på forsøpling, manglende dugnadsinnsats og bråk fra leilighetene.

– Stovnersaken viser at det er galskap når regjeringen fremmer lovforslag for å få mere av dette. De er helt på feil spor i boligpolitikken, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) til Dagsavisen.

Arbeiderpartiet vil endre loven for å stoppe spekulantene. Nå vil også SV problemet til livs.

– Det må bli ulovlig å dele opp leiligheter på denne måten. Disse boligspekulantene får bygge hybelhus hvis de ønsker å tjene penger på det og ikke ødelegge familieleiligheter, sier Karin Andersen.

Kilder Dagsavisen har vært i kontakt med sier de opplever å stå maktesløse i å kunne forhindre at deler av nabolaget blir bygd om til hybelhus. Flere vurderer også å flytte på grunn av dette.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Hevder bolighaier ødelegger bomiljøer i Oslo

 
Slik blir du boliginvestor (2012)