Karpe Diem skulle søndag kveld holdt konsert for et fullsatt Meieriet i Sogndal, under studentfestivalen Vekao, men på grunn av ødelagt utstyr er konserten avlyst, melder VG.

4.500 personer ble evakuert etter at en person tømte et pulverapparat fra scenen under bandets konsert på Koengen i Bergen ved 22.30-tiden lørdag kveld.

Fem personer ble sendt til legevakten med pusteproblemer, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade.

28-åring anmeldt

Rundt midnatt natt til søndag ble en 28 år gamle mann pågrepet, og har tilstått ugjerningen.

– Han er anmeldt for ordensforstyrrelse, og sitter foreløpig i arresten. Han skal avhøres i løpet av dagen, forteller operasjonsleder Hans Eirik Thue Vest politidistrikt til NTB.

Han har foreløpig ikke oversikt over hvor stort skadeomfanget det er snakk om.

– Det er en svært beklagelig hendelse, særlig for publikum som har gledet seg lenge til konserten, sier Thue.

28-åringen hadde tilgang til backstageområdet og var ikke en del av det ordinære publikummet. Han var på konserten fordi han hadde tilknytning til andre artister.

– Han har lagt seg flat og beklager. Han har det nok ikke godt nå, sier politioverbetjent Bent Angeltvedt i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Konserten ble stanset i 22.30-tiden lørdag.

Panikk i teltet

En av konsertdeltakerne sier til avisa at folk fikk panikk og stormet ut. Midt under konserten i teltet på Koengen ble det ble opplyst fra scenen at publikum måtte forlate lokalet.

Det var mye røyk i lokalet og mange som ikke fikk puste, sier Ole Tøkje (23).

Sara Skiple Sataøen (22) sier til NTB at det var flere som kom ut på scenen og vendte slangen på brannslukkingsapparatet mot publikum.

– Det var helt forferdelig. Flere skrek og ba dem om å stoppe. Mange av vaktene la seg ned på gulvet, det var helt kaos.

Beklager hendelsen

Karpe Diem spilte utsolgt konsert i teltet på Koengen under Norges Handelshøyskoles arrangement Uken 16.

På sin Facebook-side beklager både bandet og arrangøren det inntrufne.

«Det begynte som en helt fantastisk konsert i Bergen i kveld. Mot slutten av konserten ble et brannslukningsapparat utløst. Dette er farlig, både for mennesker og utstyr, og alle ble derfor evakuert. Det er heldigvis ikke meldt om noen alvorlige personskader, og Røde Kors tok hånd om de som følte seg dårlige på stedet. Sannsynligvis er alle instrumenter ødelagt, men vi sees i Bergen igjen snart. Kjærlighet. – Karpe og Uken».

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.