- Generelt synes jeg det er en god idé å gjøre det man har lyst til å gjøre, følge drømmen sin. Det er sunt personlig og kanskje også smart karrieremessig på sikt. Altfor få tør å følge drømmene sine, sier administrerende direktør Eivind Bøe i bemanningsselskapet Proffice.

Henriette Kalgraff (38) forhandlet frem milliardkontrakter for Statoil og hadde en jobb mange misunte henne. Men hun kjedet seg. Derfor sa hun opp jobben og er dag yoga-gründer på heltid: SØNDAG: - Du blir ikke lykkelig av å tjene millioner i året

- Å si opp jobben i nedgangstider er risikabelt. Det tryggeste er å realisere gründerdrømmen i forbindelse med en sluttpakke, eller å starte opp i det små mens man ennå har jobb. Men en god del som mister jobben bør tenke i nye baner og i stedet for å se begrensningene, bør de prøve å se hvilke nye dører som åpner seg, sier Bøe.

Han har inntrykk av at de som tør å ta skrittet fullt ut - og lykkes - sjelden hopper av gründertilværelsen.

- Men så har vi jo mange som mislykkes også. Å være gründer er tøft og man skal ha et edruelig forhold til det man kaster seg ut i. Vær realistisk, sier han.

- Helt klart et marked for initiativrike mennesker

Karriererådgiver Mette Manus i Manus Motivasjon sier at det aldri har vært mer aktuelt enn nå å satse på å følge drømmene sine.

- 30.000 oljearbeidere har mistet jobben, mange skyves ut i arbeidsledighet og aner ikke hva de skal gjøre. Mitt råd er å tenke alternativt i forkant. Vær forberedt på at du bli arbeidsledig og vurdér om du kan ha en gründer i magen. Det er utrolig mye forskjellig man kan finne på, sier Manus.

- Jeg har møtt så mange kreative mennesker med gode ideer. Det er litt vågalt å si opp jobben uten å ha noe trygt å gå til, for hvis det skulle skjære seg, er det vanskelig å få ny jobb. Men det er helt klart et marked for initiativrike mennesker der ute, folk som tenker nytt.

- Hvis du i 20 år har gått og drømt om å starte café for deg selv, kanskje det er nå tiden er inne. Men ha et realistisk syn på hva du går til, sier Mette Manus.

Les også:

– Ungdom vil ha deling og frihet heller enn fast jobb og leilighet

– Å være gründer tok nesten livet av meg

5 grafer som viser at Island nå slår oss i både fotball og nye teknologibedrifter

 

Interessert i børs, valuta og renter? Sjekk DN Investor

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.