Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Marthe Selås Olsen Privat
Marthe Selås Olsen Privat les mer

Får betalt for å lese

Sommerjobben: Marthe Selås Olsen får betalt for å fordype seg i nynorsk-litteratur i sommer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- En toppers jobb! sier den storfornøyde 17-åringen fra Lærdal.

Aurland kommune i Sogn og Fjordane går helt nye veier i sommer og har ansatt 12 ungdommer i alderen 16-19 år som litteraturkritikere. Marthe Selås Olsen er en av de heldige som ble plukket ut.

- Vi leser bøker, diskuterer i grupper og skriver bokanmeldelser som legges ut på bloggen vår, www.littkrit.blogspot.com. I tillegg får vi møte forfattere for å høre deres erf#229er, forteller Marthe Selås Olsen til dn.no.

Styrker unges leselyst
I samarbeid med Det norske samlaget og Aurland sparebank tok biblioteket og ungdomsklubben i Aurland initiativ til å opprette den spesielle sommerjobben.

- Bakgrunnen var en god idé. Ved å investere i ungdom på en litt annen måte, håper vi at nærmiljøet får noe tilbake. Når man maler et hus, ser man resultatet umiddelbart. Resultatene blir litt vagere her, men vi har tro på prosjektet. Et av målene er å styrke ungdommenes interesse for nynorsk litteratur, bruk av bibliotek, kildebruk- og kritikk og fagbøker. I tillegg får de en innføring i arbeidslivets spilleregler, sier prosjektleder Petter von Krogh.

- Veldig lærerikt
Onsdag kommer forfatterne Olaug Nilssen, Ragnar Hovland, Atle Hansen og Gry Mørk for å møte de litteratur-interesserte tenåringene.

- Jeg har en veldig lærerik sommerjobb. Dette er nesten som å ha hobbyen sin som jobb, sier Marthe Selås Olsen - som imidlertid kunne tenkt seg mer krim på leseplanen.

TRE KJAPPE

Hvordan fikk du jobben?
- Jeg liker å lese og tenkte at dette var en sommerjobb for meg. Så søkte jeg - og fikk jobben.

Best og verst?
- Det verste er reiseveien. Arbeidstiden passer ikke med busstidene, så jeg er avhengig av at moren min kjører og henter meg på jobb. Siden jeg bor i Lærdal, kan arbeidsdagen bli litt lang. Det beste er at jeg får treffe mange nye mennesker å dele en fin bokopplevelse med.

Lønn?
- Tariffestet lønn. Siden jeg er under 18 år, tjener jeg 95 kroner i timen.

TIPS OSS! Har du, eller kjenner du noen som har en super, sær eller håpløs sommerjobb som også andre burde få lese om? Send oss en mail på sommerjobben@dn.no