Selvbildet ditt påvirker naturligvis evnen din til å oppnå gullkantede resultater og være effektiv, men ydmykhet lønner seg i sjefsstolen. Det er faktisk de ydmyke sjefene som lykkes best, skriver Chefdirekt.

Det viser ny forskning ved Psykologiska institutionen ved Stockholms universitet, som har tatt for seg selvbildet til 4000 svenske ledere. I tillegg til at de fikk beskrive seg selv som sjefer, ble også folk i miljøet rundt dem spurt. Spørsmålene gikk på hvordan sjefen når sine mål, driver utvikling og endring, håndterer relasjoner, planlegger og leder andre.

Setter andres behov først
Funnene var oppsiktsvekkende:

De lederne som undervurderte seg selv i forhold til medarbeidernes og sine overordnedes bedømming var mer effektive i jobben enn de som overvurderte evnene sine.

Sjefene som undervurderer seg selv har en tendens til ydmykt å tone ned sin egen rolle på arbeidsplassen. De setter andres behov først og er mer mottakelige for kritikk enn sjefene som overvurderer seg selv.

De undervurderte sjefene hadde også flest fornøyde medarbeidere. Men det finnes en risiko, påpeker forsker Jouko Arvonen:

- Undervurderingen koster psykologisk. Selv om sjefen får med seg andre og presterer bra, tvinges han til å føle seg utilstrekkelig. I lengden sliter det på ham når han aldri selv tar æren for firmaets fremgang, sier Arvonen i en kommentar.

Kan føre til utbrenthet
Ifølge Arvonen er de undervurderte sjefene svært ambisiøse. Problemet er at de ikke får noen tilbakemeldinger på at de er gode. Det kan på sikt føre til at denne lederstilen gir utbrenthet, advarer han.

Sjefer som undervurderer seg selv toner ned sin egen rolle i suksessen, virker gjennom andre, er ambisiøse og jobber mye.

Sjefer som overvurderer seg selv setter egne behov først, er vare for kritikk og er selvsentrerte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.