I alle fall hvis du plutselig skulle gjøre suksess i jobben din:

- Noen mennesker er styrt av en oppfatning av at de alltid kan forutsi og kontrollere resultatene sine. Når prestasjonen deres viser seg å sprenge rammene og være langt bedre enn forventningene man har til seg selv, kan det føre til angst og usikkerhet. Selv om resultatet objektivt sett er godt.

Det sier psykolog Jason Plaks ved Universitetet i Toronto til LiveScience, ifølge epn.dk.

Fleksibilitet hjelper
Den måten du oppfatter deg selv og dine evner på arbeidsplassen, på skolen eller i studiet på, påvirker altså hvordan du reagerer på suksess.

En mer fleksibel person, som er i konstant utvikling og ikke ser på evner som stasjonære, vil reagere med glede og oppstemthet når han eller hun opplever suksess.

Kan endres
Sliter du med å takle suksess og ros, finnes det imidlertid håp:

Når en person har en fastlåst oppfatning av seg selv og sine evner, er dette tillært. Det betyr ifølge forskerne bak undersøkelsen at denne oppfatningen kan endres, slik at personen i større grad tror på at det finnes en mulighet for personlig utvikling.

Plaks råder arbeidsgivere til å gi medarbeiderne fleksibilitet i jobben. Det fostrer kreativitet og får medarbeiderne til å tenke på noe annet enn sine egne begrensninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.