Fortune har ved hjelp av eksperter sammenstilt noen av sine beste tips om hva du skal konsentrere deg om og hva du skal unnvike når det gjelder de vanskelige situasjonene på jobben.

* Pass på at alt som står om deg på nettet også bør kunne leses av en ny arbeidsgiver. Det blir stadig vanligere at arbeidsgivere googler før de kontakter dig.

* Hvordan håndterer du kontor-romansen? Vær profesjonell. Spar alle eventuelle kjærlighetserklæringer til etter arbeidstid. Vær diskret - ikke noe "kos" på kopieringsrommet. Forholdet får mye mer respekt hvis dere ikke "forstyrrer" alle omkring dere.

* Hvis en underordnet baksnakker deg, bør du sørge for å ta en utviklingssamtale med personen der du klargjør hvordan du vil at kommunikasjonen skal fungere på arbeidsplassen. Men ikke anklag personen for at vedkommende "prater dritt".

* Kom godt forberedt til lønnsforhandlingene. Sjekk hva som er vanlig lønnsnivå for sammenlignbare jobber, og be om litt mer. Et nei betyr som oftest "ikke nå", så ikke mist motet. Men du bør ikke bare forhandle om summen i lønningsposen. Bonus, bealt fri, fleksitid, videreutdannelse osv. kan også regnes inn i den totale lønnen.

* Hva gjør du hvis en ekstern kandidat får den jobben du hadde håpet å bli forfremmet til? Prøv å selge deg selv på samme måte som om du søkte jobb i et annet selskap. Ikke ta for gitt at dine sjefer vel alt om deg. Vær tydelig overfor dem som ansetter at du er ambisiøs og vil oppover karrieremessig.

* Får du likevel nei, be om en forkl#229 så du kan lære til neste gang. Får du nei flere ganger på rad bør du innse at du blir tatt for gitt. Da må du søke ny jobb eksternt for å komme deg oppover.

* Det skal være morsomt å gå på jobben. Hvis jobben i stedet fyller deg med bekymringer og gjør deg søvnløs, er tiden inne for å finne på noe annet å gjøre.

* Hvis kollegene dine ikke liker deg, du holdes utenfor møter og kontoret ditt er en tredjedel av alle andres. Da er det også på tide å finne en ny jobb.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.