Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Line Kaspersen
Line Kaspersen les mer

no_topic

Over 10.000 vil til NTNU

Mer enn én av ti av alle som søker høyere utdanning i Norge, har NTNU som førstevalg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

For første gang ønsker mer enn 10.000 unge å studere ved NTNU i Trondheim.

Fremgangen er tydelig både innen teknologi- og realfag, historisk-filosofiske fag og samfunnsfag. Med fem prosent flere søkere enn ifjor, er NTNU en av få skoler som har en betydelig økning i søkertallet.

- Ekstra gledelig er det at den positive trenden innen teknologi- og realfag øker. Ikke minst gjelder dette blant jenter, som søker våre studieretninger i teknologi og realfag som aldri før, sier rektor Torbjørn Digernes i en pressemelding.

Stor etterspørsel
Datateknikk alene har en økning på over 43 prosent. Energi og miljø øker med 33 prosent og industriell design med 22. Blant de rene realfagene er biologi og informatikk klare vinnere, men også kjemi og matematikk scorer høyt.

- Ungdommen har registrert det gode arbeidsmarkedet og den store etterspørselen etter høyt kvalifiserte sivilingeniører, sier Digernes.

Totalt har 92.506 personer søkt høyere utdanning i år, noe som er en liten fremgang fra ifjor. I tillegg til NTNU, kan Universitetet i Tromsø og Norges Handelshøyskole (NHH) notere en fremgang.