Konsulentselskapet McKinsey ble engasjert av universitetsledelsen i Oslo som ønsket å finne ut hvordan man blir et internasjonalt toppuniversitet. Rapporten ledelsen fikk, var knusende, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Rapporten identifiserer en rekke forbedringspunkter for Norges største universitet, dersom det skal hevde seg i verdenstoppen.

Les hele rapporten her: UiO - mot et ledende internasjonalt forskningsuniversitet

- Vi har store ambisjoner om å være en internasjonalt fremragende forskningsinstitusjon, sier universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo, Gunn-Elin Aa. Bjørneboe til DN.

McKinsey fikk i oppdrag å identifisere hva de ypperste universitetene i verden la vekt på. Det er et drøyt år siden konsulentselskapet la frem rapporten for universitetsledelsen. Ifølge rapporten, har Universitetet i Oslo langt igjen til toppen.

UiO-ledelsen ville ha tips. Og det fikk den. Nå brukes konsulentenes innspill i universitetets planer for det kommende tiåret.

- Jeg er glad vi har rapporten fra McKinsey med oss i arbeidet, sier Bjørneboe.

Dette er et kort utdrag fra saken i DN lørdag. Les hele saken her: McKinsey hudfletter universitet

Les også:

<b>- Finanskrisen må bli pensum</b>

<b>Utdannelsen som sier penger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.