Arbeidsledigheten har fortsatt å øke de siste månedene, men veksten er ganske lav.

Ledigheten økte med 700 personer i januar, justert for sesongvariasjoner. 85.100 er registrert som helt ledige hos Nav, en økning på 31 prosent fra ifjor. 3,3 prosent av arbeidsstyrken er nå uten arbeid.

Les:
Nå øker ledigheten

- Jeg tror ledighetsveksten stopper

Både Nav og SSB spår at ledigheten kommer til å øke gjennom hele 2010.

Tilgangen på ledige stillinger har gått ned, men vi har fortsatt større tilgang på ledige jobber enn ved sist lavkonjunktur i 2003, sier seksjonssjef Stein Langeland i Nav til DN.no.

24.000 ledige stillinger
Han opplyser at det i dag finnes nesten 24.000 ledige stillinger i Norge.

- Så det er absolutt muligheter for jobb selv om arbeidsledigheten fortsatt øker, bemerker Langeland.

- Innen pleie/helse/omsorg har det vært en del ledige jobber hele tiden. Innen butikk har det blitt mye bedre, det er en bransje som virkelig har tatt seg opp det siste året. Samme tendens ser vi innen finanssektoren, sier han.

Les også: Flust av jobber i finans

Han forteller at det er både kontorjobber, meglerjobber og konsulentjobber å få nå. Også innen undervisning er det en del å velge mellom.

- Dessuten ser vi en bedring i bygg- og anleggsbransjen, særlig tømrere og snekkere har flere jobber å søke på enn ifjor. Men i denne bransjen er det mange arbeidsledige, så det er sannsynligvis hard kamp om de ledige jobbene, sier Stein Langeland.

Nav ser en sterk ledighetsvekst blant ingeniører, men det betyr ikke at det er umulig å få jobb:

- Har man spesialkompetanse på for eksempel geofag, petroleumsteknologi eller utreder-erf#229, er mulighetene større. Men det har blitt noe vanskeligere å få jobb som ingeniør, sier Langeland.

Her finner du en rekke leder-, spesialist- og selgerjobber på DN Jobb.

Faglærte får lettest jobb
Industrien sliter, og her vil trolig ledigheten fortsette å øke i tiden fremover.

Les:
Industrien rammes kraftig

- De ufaglærte får det nok tøft, men det er behov for arbeidskraft i industrien også, selv om etterspørselen er størst etter faglærte og folk med spesialkompetanse, sier Stein Langeland.

Økningen i ledigheten har ført til mindre tilgang på ledige jobber, siden det er lettere å få tak i folk.

- Men med 24.000 ledige jobber, er det fortsatt mulig å få seg jobb, bemerker Langeland.

Les også:
Så mye koster en feilansettelse
Slik unngår du tabbeansettelsene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.