Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
(illustrasjonsbilde) Øyvind Elvsborg
(illustrasjonsbilde) Øyvind Elvsborg les mer

no_topic

Nå tør finansgutta å bytte jobb igjen

- Finansansatte føler at de sitter mye tryggere i jobben sin i dag, sier hodejeger Renate Skilnand i Hermes Headhunting.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oppsigelsene har vært massive i finansbransjen de siste årene. Over hele verden har meglere, analytikere, kontorfolk og andre i bransjen måttet pakke sakene sine.

Men nå er optimismen på vei tilbake.

- Et enormt trykk
- Ifjor var det veldig stille, mye har endret seg i år. Vi ser et enormt trykk i finans, spesielt på corporate-siden. Det kan tyde på bedre tider, og at transaksjonsmengden har økt. Også private equity-selskapene rekrutterer igjen, det samme gjør consulting-firmaene. Nå løsner det overalt, forteller hodejeger Renate Skilnand til DN.no.

Hermes har spesialisert seg på å hente ansatte til finans-, megler- og konsulentbransjen.

- Mange bedrifter som har nedskalert virksomheten sin begynner nå å bygge seg opp igjen. Og da trenger de flere dyktige folk, legger hun til.

I usikre tider er det naturlig at folk også blir usikre. Mange tviholdt på jobbene sine gjennom finanskrisen, de var livredde for å slutte, for så å begynne et nytt sted der de risikerte å bli nedbemannet etter kort tid.

Føler seg tryggere
- "Sist inn, først ut"-tankegangen satt nok i mange, og vi så litt motvilje i markedet mot å bytte jobb. Nå opplever vi at folk føler seg mye tryggere i jobben sin, de tør å bytte jobb igjen. En del av dem som har sittet på gjerdet en stund og vurdert å søke ny jobb, men ikke har våget, tar steget nå, sier Renate Skilnand.

Også på Wall Street er tidene bedre:

- Wall Street ansetter typisk når de forventer en oppgangsperiode, og nå mener flere at økonomien har nådd bunnen og langsomt bedrer seg, sier Rae Rosen, økonom i Federal Reserve Bank i New York, til NY Times.

Les mer her: Nå ansetter de igjen!

Allerede i slutten av januar skrev Dagens Næringsliv at Hermes Headhunting hadde fulle ordrebøker, og at de tidligst kom til å vurdere nye klienter i tredje kvartal i år.

- Ja, pågangen var stor før sommeren, og vi regner med at pågangen fortsetter med full kraft utover høsten, sier Skilnand.

Hermes Headhunting merker også positive tendenser i finansbransjen i London:

- Også der ansetter man igjen nå, sier Skilnand.

Les også: Flust av jobber i finans

Jobbintervjuets farligste spørsmål

De 10 største jobbintervju-tabbene

Slik blir du headhuntet

Aksjeras på Wall Street