Forskerne David Larcker og Anastasia Zakolyukina ved Stanford University i USA har sett på hvordan man kan lese sjefers språk og atferd - slik at man lettere unngår å bli lurt, skriver epn.dk.

De analyserte utskrifter av 29.000 regnskaps-presentasjoner og kom frem til syv kjennetegn ved toppsjefens ordvalg eller atferd som indikerte at han ikke hadde helt rent mel i posen.

Funnene er offentliggjort i rapporten "Detecting Deceptive Discussions in Conferance Calls".



1. Sier "vi" i stedet for "jeg"
Gjør virksomheten det bra, er toppsjefer som oftest villige til å ta en (for) stor del av æren. Går det derimot i "vi", kan det være et tegn på at noe er galt. Uærlige toppsjefer har en tendens til å bruke ord som "vi", "oss" og "vår" fremfor "jeg", "meg" og "min" for å distansere seg fra sine egne uttalelser.

2. "Alle vet..."
Toppsjefen henviser til allmenn viten ved å bruke ord og setninger som "som du jo vet...", "alle er enige om..." og "andre vil være enige i..." i stedet for å sette sin egen autoritet bak uttalelsene sine.

3. Overdrevent begeistret
Gode toppledere veier sine egne ord på gullvekt og uttaler seg ofte nøkternt. Men har de grunn til å dekke over en dårlig nyhet, har de derimot en tendens til å bruke et mer svulstig og overstrømmende språk.

4. Berg-og-dal-bane-sjefer
Toppledere som lyver har en tendens til å være følelsesmessig ustabile. De kan fremstå som verdensmestre - eller være i svært dystert humør.

5. Stygg munn = stygg bunnlinje?
Uærlige toppsjefer har en tendens til å bruke banneord, mener forskerne.

6. Sinne
Mens dyktige toppledere normalt besvarer kritiske spørsmål ved å henvise til fakta, grafer og analyser, har "løgneren" i større grad en tendens til å reagere med sinne.

7. "Du stoler på meg, ikke sant...?"
Stol aldri på en person som sier: "Stol på meg!"

Les også: God sjef viktigere enn høy lønn

- Ansetter folk som er dårligere enn seg selv

- Alle styrer bør være rockeband
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.