Ansatte som har en høy grad av mestringstilnærming leverer gjennomgående svært gode arbeidsprestasjoner. Og det er slike ansatte arbeidsgivere ikke vil miste, skriver forskning.no.

Nå har førsteamanuensis Anders Dysvik og professor Bård Kuvaas ved Handelshøyskolen BI gjennomført en omfattende studie blant 343 ansatte i ulike industrielle sektorer for å se nærmere på hva som får ansatte til å vurdere å bytte jobb.

De fant to kilder til motivasjon:

* Mestringstilnærming
Ansatte med høy mestringstilnærming trives når de har mulighet til å lære og utvikle seg. De får lyst til å slutte hvis de ikke lenger føler at de utvikler seg.

* Indre motivasjon
Ansatte trives når de har arbeidsoppgaver de opplever som meningsfylte og interessante.

Vil ha en jobb som gir mening
BI-studien viser at indre motivasjon er betydelig sterkere relatert til turnover-intensjon enn mestringstilnærming når de to motivasjonskildene ses i sammenheng.

- Resultatene tyder på at ansattes opplevelse av mening, interesse og glede knyttet til arbeidsoppgavene man utfører, betyr mer enn behovet for å lære og utvikle seg i jobben, mener forskerne.

Les også: - Ansetter folk som er dårligere enn seg selv

Avslør toppsjefens løgner

Unges råd til fremtidens sjefer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.