Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Ørn E. Borgen/SCANPIX
Ørn E. Borgen/SCANPIX les mer

no_topic

"Alle" får toppkarakterer

9 av 10 masterstudenter på BI får A eller B.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Karakterene som gis på masteroppgaver ligger langt høyere enn på andre eksamener på både master- og bachelornivå, viser en ny rapport fra Universitets- og høgskolerådet (UHR).

På landsbasis får 70 prosent toppkarakterer på masteroppgaven. Ifjor fikk ni av ti BI-studenter karakteren A eller B på masteroppgaven sin, skriver Universitas.

Tendensen er sterkest innen juridiske fag for økonomi og administrasjon.

Bekymret
UHR er bekymret over utviklingen:

- En A blir mindre verdifull dersom halve kullet har denne karakteren, sier Asbjørn Bjørnset til Universitas. Han har ledet arbeidsgruppen som står bak rapporten til UHR.

- Det bør være en rimelig fordeling av karakterene på masternivå. Dersom 40 til 50 prosent får A, vil karaktersettingen oppfattes som for snill, legger han til.

- En tradisjon
Bjørnset tror ikke det er studentene som har forandret seg, men peker på en gradvis utvikling mot bedre mastervurderinger.

- Det har vært en tradisjon å gi gode karakterer, spesielt på master. Studentene får mye veiledning og kan også bruke lang tid, og det blir nok ikke tatt hensyn til dette ved karaktersettingen, mener han.