Ambisiøs? Skap gunstige forhold for karrieren din fremover. Følg disse rådene, så kan drømmejobben bli din på sikt:

1. Dropp lunsjpausen én gang i uken og bruk i stedet tiden på å nettverke med gamle venner, eks-kolleger og kolleger utenfor egen avdeling.

2. Vis interesse for nye jobber, selv om de ikke "tenner" deg umiddelbart. Hold deg ajour med hva som finnes på markedet.

3. Finn en mentor. Du kan alltid lære nye ting og bli enda klokere. Vil du ikke delta i et mentorprogram, kan du oppsøke folk i omgangskretsen din eller kolleger som du beundrer og som har lykkes.

4. Se gjennom cv-en din jevnlig og oppdatér den minst en gang i halvåret. Har det ikke skjedd noe nytt du kan føye til de siste seks månedene, kan det være et tegn på at du har stagnert.

5. Google deg selv eller bransjen din. Er du synlig på nettet? Husk at online-profilen din fungerer som en slags cv og er en vei til nye muligheter du ikke selv trenger å oppsøke.

6. Hold deg i god form. Du må regne med at du i perioder vil få det tøft på jobben og havne under press. Ved å trene jevnlig og leve sunt er du bedre rustet til å klare situasjoner som tærer på deg både mentalt og fysisk.

7. Bli sett. Bli sitert i medier innenfor områder du skal være ekspert på, delta på konferanser eller skriv leserinnlegg i avisen. Medieomtale og offentlig taletid er alltid bra for karrieren din.

(Kilde: Forbes.com)

Les også: Matcher du og jobben?

- Ansetter folk som er dårligere enn seg selv

"Brander" seg selv til suksess (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.