To av tre ledere har vært flaue på vegne av andre møtedeltakere fordi de har utvist mangel på respekt for god møtekultur.

Og de fleste sjefer mener norsk møtekultur har blitt mindre formell som følge av den digitale hverdagen. Inntoget av digitale hjelpemidler som smarttelefoner, laptops og ipads, samt fremveksten av sosiale medier, har endret både arbeidsmetoder og sosiale normer på arbeidsplassen.

Det viser en stor arbeidsmarkedsundersøkelse gjennomført for Proffice blant 983 ledere og 1231 arbeidstakere uten lederstilling.



Ha mobilen på bordet - 39 prosent sier "aldri".

Svare diskret på sms/mail - 63 prosent sier "aldri".

Svare på telefon under møtet - 53 prosent sier "aldri".

Surfe på nettet - 88 prosent sier "aldri".

Komme inntil 10 minutter for sent - 79 prosent sier "aldri".

Komme mer enn 10 minutter for sent - 94 prosent sier "aldri".

Gå før møtet er ferdig for å rekke et annet møte/ærend - 38 prosent sier "aldri".

Gå på toalettet - 23 prosent sier "aldri".

Skaper stor frustrasjon
- Når åtte av ti ledere mener at møtekulturen har endret seg som følge av den digitale hverdagen byr det på visse utfordringer. Er det stuerent å svare på sms i et møte? Å notere på laptop? Surfe på ipad? Det skaper mye frustrasjon når de digitale normene - og hva som er god møtekutyme - ikke er avklart, sier administrerende direktør Per Bergerud i bemanningsselskapet Proffice.

Jo yngre både ledere og arbeidstakere er, jo mer åpen er man for uformell oppførsel i møtene.

Tvinger seg frem retningslinjer
- Men uansett har det tvunget seg frem et behov for felles retningslinjer for hvordan man skal oppføre seg i møter. På landsbasis mener åtte av ti ledere og like mange ansatte at dette er nødvendig, sier Bergerud.

Proffices undersøkelse viser også at mange ledere mener de har for mange og for lange møter - og at de er ineffektive. Ledere i offentlige bedrifter mener i større grad enn ledere i private at de har for mange møter.

Les også: Dette får deg opp og frem

Går tilbake til eks'en

Her er de heteste jobbtrendene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.