Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

ALASTAIR GRANT
ALASTAIR GRANT les mer

Styrekvinner fremmer innovasjon

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Flere kvinner i styrene gir endringer i organisasjonen som fremmer innovasjon, viser en ny studie fra Handelshøyskolen BI.

Kvinner utløser flere meninger. De bidrar også til at hele styret stiller bedre forberedt og er mer engasjert, skriver forskning.no

Professor Morten Huse ved BI har sammen med forskerne Mariateresa Torchia og Andrea Calabró ved Tor Vergata-universitetet i Roma gjennomført en omfattende studie for å se om økt kvinneandel får styret til å endre organisasjonen for å legge til rette for økt innovasjon.

- Resultatene viser at det er en signifikant og positiv sammenheng mellom kvinneandelen og graden av organisasjonsmessig innovasjon i bedriften, sier Morten Huse til forskning.no.

Engasjement
Godt forberedte og engasjerte kvinner i styret har også en positiv effekt på de øvrige styremedlemmene. Også gutta må bevise at de er godt forberedt og engasjert.

- Dette gir en god sirkel der forberedelsene og engasjementet i forbindelse med styremøtene generelt øker. Menns atferd synes å endres når det kommer kvinner inn i styrene, sier Huse.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer