Jobben hans i Veritas ble flyttet til Milano, Atle Rønning tok sluttpakke - og så startet jobbjakten.

- Jeg søkte på en del jobber og var på flere intervjuer, også andregangsintervjuer, men den jobben jeg endte opp med "fant" meg, forteller 33-åringen.

Inkludert i sluttpakken var jobbsøkingsråd fra et konsulentbyrå, og rådet om å legge ut CV-en på Finn.no viste seg å være gull verdt.

- Jeg fulgte rådet og fikk flere henvendelser. Proffice hadde sett CV-en min, syntes den var interessant for en ledig jobb i Telenor, og innkalte meg til en uformell prat. Så var jeg i et uformelt jobbintervju hos Telenor - og kort tid etterpå fikk jeg tilbud om jobb, sier Atle Rønning.

- Let flere steder
På nyåret ble han ansatt i et webprosjekt, som tar mål av seg å lage nye nettsider for Telenor Bedrift. Jobben er et engasjement med mulighet for fast ansettelse.

- Jeg er kjempefornøyd så langt! Selv om Telenor er en stor og tung organisasjon, er arbeidsmiljøet dynamisk og offensivt, sier Rønning, som anbefaler alle på jobbjakt å lete flere steder enn i stillingsannonsene når de skal ut og finne drømmejobben.

Det gjør også Tim Rosenkilde, daglig leder i karriere- og omstillingsselskapet Jobbprat.

- Bruk nettverket ditt! Husk at nærmere 70 prosent av de ledige jobbene på markedet aldri lyses ut, så du går glipp av mange muligheter hvis du bare leser stillingsannonsene, gjør han oppmerksom på.

Les også:
Slik skriver du CV
Slik skriver du jobbsøknad

- Stikk deg frem!
Sannsynligheten for å få jobb gjennom nettverket ditt er mye større enn hvis du søker på en utlyst jobb, understreker Rosenkilde.

- Sjansen er stor for at mange - kanskje 200 stykker - har merket seg en stillingsannonse og sender inn en skriftlig søknad, så da blir konkurransen mye hardere enn hvis du leter opp en ledig stilling som ikke er annonsert. I tillegg kan du gå mer systematisk til verks i jobbjakten din: Står du uten jobb, kan du gjøre jobbsøking til heltidsjobb en periode. Bruk flere timer hver dag på å ta kontakt med venner, familie, eks-kolleger, vikar- og rekrutteringsbyråer som kan hjelpe deg med å finne drømmejobben. Sett opp en liste over hvor du vil jobbe, hvilket arbeidsmiljø du ønsker og hvilke arbeidsoppgaver du kan tenke deg. Ta gjerne kontakt direkte med et selskap, slik at de blir oppmerksom på deg. Bygg relasjoner og bygg deg opp et stort nettverk, sier Tim Rosenkilde.

Du må ikke være redd for å stikke deg frem. Mange får den jobben de ønsker seg ved å selge seg selv på en riktig måte, påpeker han.

 

- Registrér deg i jobbdatabaser
- Vær en god selger for din egen kompetanse og bakgrunn og les signalene bedriften gir. Husk at ting endrer seg fort: En bedrift som nedbemanner den ene måneden, kan like gjerne ansette igjen den neste måneden. Og hvis du ikke finner den rette stillingen, er det ingenting i veien for at du kan gjøre en bedrift oppmerksom på at de har behov for en stilling som ikke eksisterer i dag, sier Rosenkilde.

Mange bedrifter unnlater å lyse ut ledige stillinger for å slippe unna masse ekstraarbeid, ifølge administrerende direktør Christian Kurt Nielsen i Mercury Urval i Danmark. Han råder derfor jobbsøkere til å registrere seg i ulike jobbdatabaser for å være synlige for potensielle arbeidsgivere. Et annet råd han gir i et innlegg i Business.dk er å ta direkte kontakt med en bedrift du gjerne vil jobbe for.

Les også: Her er de heteste jobbtrendene

Dette får deg opp og frem (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.