VG avslører i dag at den mannen som ledet Mattilsynets jakt på smittekilder i Oslos restauranter ble politianmeldt av Mattilsynet i fjor høst for å ha jukset med CVen sin.

- Vi politianmeldte ham i fjor høst, sier regionsjef Karina Kaupang i Mattilsynet. Politiet kan bekrefte at han er avhørt i forbindelse om at han skal ha brutt straffelovens paragraf 182 om bruk av falske dokumenter.

Den tidligere seksjonssjefen sluttet etter eget ønske i fjor. Mattilsynet vil ikke kommentere annet enn at han er politianmeldt.

Avisen VG har ettergått opplysninger fra den tidligere Mattilsyns-toppens CV på jobbnettverket Linked In. Der har han oppgitt å ha gjennomført en masterstudie i veterinærmedisin ved Den Konglige Veterinær- og Landsbohøjskole i København i årene 1987 til 1993. I flere intervjuer er han også omtalt som veterinær med tilleggsutdannelse i fiskerifag.

Studiesjefen ved Københavns Universitet, som Veterinærskolen nå er en del av, avkrefter at han er veterinærmedisinsk kandidat fra deres universitet. Hun bekrefter at universitet sist høst ble kontaktet Mattilsynet med spørsmål rundt mannens utdannelse.

Universitet i Tromsø bekrefter at den tidligere sjefen i Mattilsynet har gjennomført enkeltemner som gir 84 studiepoeng hos dem.

Kort tid etter at VG konfronterte mannen med opplysningene ble utdannelsen hans endret fra MSc Veterinary Medicine til bare å lyde Veterinary Medicine.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.