Norske ansatte har klokkertro på egne fremtidsmuligheter i arbeidsmarkedet, viser en fersk undersøkelse fra Kelly Services. Det skriver Finansavisen.

Over halvparten av de spurte tror de vil skifte jobb i løpet av de neste fem årene. 36 prosent av de spurte ønsker å skifte jobb på grunn av endrede personlige interesser. Bedre balanse mellom jobb og fritid og høyere lønn er andre grunner til at flere forventer et jobbskifte.

- Vi opplever at overraskende mange er svært positive til å ta det store steget videre, og over i en ny karriere, sier Turid Momyr, administrerende direktør i Kelly Services, til Finansavisen.

- I dag søker arbeidstakerne stadig nye utfordringer. Det er få som jobber særlig mer enn fem år i samme stilling.

Innenfor servicenæringen, varehandel og i ingeniøryrker er andelen som tror på et fremtidig jobbskifte høyest.

Les også: Rekordmange til høyere utdanning

<b>Gir deg 300.000 i året under utdanning + livslang karriere som ingeniør - hvis du vil</b>

<b>80 % vurderer jobbsøkernes EQ</b>

<b>Slik styler du deg selv på nettet før jobbintervjuet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.