Noen jobbkandidater har "alt". De er godt likt av alle, inspirerende - og du har sikkert lyst til å ansette disse personene, du også.

Men hva er hemmeligheten deres? Hvorfor kan de velge og vrake i interessante stillinger, mens folk flest sliter med å få jobbtilbud i det hele tatt?

Karrierenettstedet The Daily Muse ramser opp fem strategier som kan gi suksess:

1. Han lander drømmejobben og publikum før han begynner jobbjakten.

Denne kandidaten kaster ikke bort tid på formålsløse internettsøk. I stedet scanner han seg selv: Hvilken jobb vil han ha, i hvilken bransje har han mest å hente, hvilke stillinger er mest tiltrekkende - og hva slags lønn og kolleger kan han tenke seg?

2. Han kartlegger viktige nøkkelpersoner.

Når punkt én er gjennomført lager han en liste over folk det er viktig å kjenne for å sikre seg jobben han vil ha, innflytelsesrike personer med interesse i selskapet eller bransjen. Det kan også være tidligere ansatte i selskapet som kjenner det godt, eller journalister som vet mye om selskapet.

3. Han er interessert i folk og interessant for folk.

Folk liker folk som viser interesse for dem, enkelt og greit. Når han viser genuin interesse, får han respekt og takknemlighet tilbake. Han gjør også en innsats for å ha engasjerende ideer og historier å dele med andre.

4. Han stiller opp svært godt forberedt og har gode ideer på lager.

12 minutters research på selskapets nettside er ikke nok for å ha gjort "hjemmeleksen" før et jobbintervju. Denne kandidaten har brukt timevis på nettet for å lete opp nyhetsartikler, tall og informasjon og interessante fakta om sin kommende arbeidsgiver. Han vet også mye om sin kommende sjef. Han har vært ivrig på sosiale medier, har snakket med folk som jobber i firmaet og har tenkt mye gjennom hvordan han kan gjøre et godt inntrykk.

5. Han er alltid positiv.

Ingen gjør suksess bestandig. Men alle kan være positive hele tiden. Får han et avslag, lar han det ikke gå innpå seg og går raskt videre. Nye muligheter kan dukke opp rett rundt hjørnet. Han blir aldri desperat i jobbjakten.

Les også: 6 tips for ditt neste karrieretrekk

11 grep som gjør CV-en din til gull

Avslutt jobbintervjuet slik - og få jobben  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.