Høy lønn skaper ikke engasjement.

I små virksomheter er det stor grad av selvstendighet som er viktigst. Dette er også viktig for medarbeidere i større bedrifter, men i noe mindre grad enn i de minste virksomhetene. I bedrifter med flere enn 30 ansatte er gode kolleger og godt arbeidsmiljø viktigst for deres engasjement i jobben.

Det kommer frem i en landsrepresentativ undersøkelse utført av Infact på vegne av Dale Carnegie Training Norway.

- Driverne for at medarbeiderne skal føle personlig ansvar for virksomhetens resultater er noe forskjellig i små og store virksomheter. Men uansett hvor stor virksomheten er, så er lønn og bonuser den minst viktige engasjementsfaktoren, sier daglig leder Ellen Kristine Breiby i ledertreningsselskapet Dale Carnegie Training.

- Godt nytt

- Dette er godt nytt i en tid med kostnadsfokus, påpeker hun.

- Gjennom å fokusere på å utvikle gode relasjoner mellom ledere og medarbeidere kan både små og store virksomheter få fullt ut engasjerte medarbeidere og øke sannsynligheten for å lykkes bedre enn konkurrentene, sier Breiby.

I undersøkelsen kommer det frem at langt flere medarbeidere i norske småbedrifter føler personlig ansvar for virksomhetens resultater enn i de store bedriftene.

- Det er mindre forhold i småbedriftene. Derfor er det lettere å se konkret betydning av ens egen jobb på selskapets utvikling enn det er i større virksomheter. Samtidig er det mange faktorer som bidrar til medarbeiderengasjement, slik at det burde være mulig å skape betydelig mer engasjement også i store virksomheter, sier Ellen Kristine Breiby.

Dette er viktigere enn høy lønn

Disse fem kriteriene er viktigere enn høy lønn, incentiver og bonus for å skape engasjement på arbeidsplassen, enten bedriften har færre enn 30 eller over 150 ansatte:

  • Stor grad av selvstendighet.
  • Gode kolleger og godt arbeidsmiljø.
  • Å lære stadig nye ting.
  • God relasjon til nærmeste leder.
  • Anerkjent virksomhet med et godt rykte.

Norske sjefer leder, organiserer og belønner ansatte i kunnskapsbedrifter på måter som er mer tilpasset jordbærplukkere og samlebåndsarbeidere, mener lederkonsulent: Dette VET sjefer er riktig - men dette GJØR de

Indre motivasjon trumfer. Det betyr ikke at gjerrige arbeidsgivere kan le hele veien til banken. De må fortsatt bla opp:

Jobben – og pengene

Les også: Høyere lønn med rike foreldre

- For de som rammes er dette brutalt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.