Helt siden Ole Henrik Wille (34) var ferdig med jusstudiene i Oslo for åtte og et halvt år siden, har han gått gradene i Norges største advokatfirma Wikborg Rein.

Ifjor høst ble Wille sendt til London av selskapet for å bygge opp et satsingsområde utenlands for transaksjoner. Han har spesialisert seg på rådgivning innen transaksjoner og egenkapitalinnhenting.

Selv mener Wille det viktigste øyeblikket i hans karriere var da han fikk advokatbevillingen.

- Et annet stort øyeblikk var da jeg ble partner hos Wikborg Rein i London, sier han.

På nyåret steg Wille til partnernivå, og ble den yngste partneren i advokatfirmaet med lederansvar.

I denne sommerserien forteller et knippe mennesker fra norsk næringsliv, politikk og akademia om sin karriere. Hva er resultat av valg og tilfeldigheter?

Ville taklet det dårlig å miste jobben

Oljesmellen har satt tydelige spor i norsk økonomi de siste par årene. Omlag 37.000 jobber relatert til oljen er borte, og investeringene på norsk sokkel er kraftig kuttet.

I et intervju med DN tidligere i år, sier Wille at forretningsadvokatene har omtrent like mye å gjøre for kundene i olje og offshore tross de dårlige tidene. Det siste året har rene kriseoppdrag - i form av restrukturering av bedrifter - gitt mer aktivitet for advokatene.

Selv tror Wille han ville taklet det dårlig å miste jobben.

- Ved siden av kone, familie, venner og helsa, er vel jobben noe av det viktigste man har - og jobben er en stor del av min identitet, sier han og legger til:

- Jeg tror jeg hadde tatt det som et ganske stort personlig nederlag. Videre er det så klart ikke gøy med mye dårligere personlig økonomi.

Imidlertid tror han at karrieremulighetene i egen bransje er gode.

- Samfunnet blir mer og mer rettsliggjort og det vil alltid være behov for dyktige jurister.

Les alle artiklene i denne serien

Mange støttespillere

34-åringen forteller at han ikke angrer på noen av valgene han har tatt hittil i karrieren.

- Men hvis jeg skulle bestemt på nytt, ville jeg nok tatt deler av utdannelsen i utlandet. Internasjonal erfaring tror jeg bare blir viktigere og viktigere, sier han.

Karrieremålet er å utvikle seg som advokat og stadig bli bedre i det han driver med. Wille forteller at flere støttespillere har vært viktige for at han har kommet dit han er i dag.

- I min utvikling som advokat er helt klart det viktigste at jeg har fått jobbe med, og lære av, Norges beste forretningsadvokater i Wikborg Rein, sier han og legger til:

- Ellers har jeg hatt mange gode støttespillere som har inspirert meg og pushet meg på riktig måte, en smart og forståelsesfull kone, engasjerte foreldre og søsken, samt ambisiøse og dyktige kompiser.

Tidligere artikler i denne serien:

Petter Stordalen: - Det forandret karrieren min

Kristin Skogen Lund: - Jeg kan tenke meg å starte for meg selv

Bente Landsnes: Derfor droppet børsdirektøren utdannelse

Lise Lyngsnes Randeberg: - Krisetider rammer også høyt utdannede

Jarand Rystad: Synes kollegaen var «gal» som ville bli med på gründersatsingen

Kjerstin Braathen: - Fikk meg en skikkelig nesestyver

Julie Brodtkorb: - Deres innsats har vært avgjørende

Anita Krohn Traaseth: - Å gå på Nav var lærerikt

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt av DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert: