Da Oslo Børs-direktør Bente Landsnes var 20 år fikk hun stillingen som avdelingsleder i Bankenes betalingssentral. Dermed ble det aldri til at hun tok noen formell utdannelse.

Det ble ikke tid til studier senere heller. For Landsnes skulle klatre på karrierestigen. Helt til topps.

Hun hadde toppjobber i Bankenes betalingssentral, Sparebanken og Gjensidige og DNB, før hun seilet inn som første kvinnelige direktør i Oslo Børs. Nå har hun vært i stillingen i ti år.

I denne sommerserien forteller et knippe profiler fra norsk næringsliv, politikk og akademia om sin karriere.

Tok en jobb litt for fort

- Vi er inne i en utrolig spennende tid, med konkurranseutsetting, nye reguleringer og store teknologiskift, sier finansveteranen.

Hun er godt fornøyd med den retningen karrieren har tatt, og angrer ingenting.

Men en gang aksepterte hun litt for raskt en jobb. Hun hadde bare fått muntlig jobbeskrivelse, men ble overbevist av personen som solgte inn jobben. Det gode inntrykket var langt fra virkeligheten. Landsnes sørget for å snu kursen raskt.

- Det var en lærerik opplevelse og en god erfaring å ta med seg videre, sier hun.

Børsdirektøren har også opplevd å miste jobben, da et lite software-selskap hun jobbet i på 80-tallet gikk konkurs.

- Det var en lite lystelig opplevelse, men jeg tok umiddelbart mange initiativ, var heldig og fikk ny jobb raskt. Det er vel det beste rådet jeg kan gi andre, stå på, ring rundt og gi ikke opp.

De vanskelige målene

Landsnes setter pris på god innstilling og høy kompetanse hos sine medarbeidere. Hun peker på de gangene hun har nådd et mål i samarbeid med en gruppe, som de viktigste øyeblikkene i karrieren.

- Det å prestere og nå de målene som kanskje så litt uovervinnelige ut, er en svært god følelse, sier Landsnes.

Hun mener det er mulig å utvikle seg i finansbransjen, og tror det er jobb å få for unge som snuser på finans.

- Er du ærlig, energisk, nysgjerrig og vil bidra til at næringslivet vokser, at folk har arbeid og at kundenes verdier er trygge. Finans er en utrolig spennende bransje, med et vidt spenn av muligheter innenfor både teknologi og økonomi, sier hun.

Tidligere artikler i denne serien:

Petter Stordalen: - Det forandret karrieren min

Kristin Skogen Lund: - Jeg kan tenke meg å starte for meg selv

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.