Daglig leder Carlo Duraturo i Universum Norge er overrasket over hvilke typer arbeidsgivere som gjør et byks på listen over de mest populære virksomhetene blant yrkesaktive med høyere utdannelse innen økonomi.

For i år er det sånn at flere statlige aktører bemerker seg i toppen av Universums liste.

Blant de 15 mest attraktive arbeidsgiverne i landet finner vi både Skatteetaten, Innovasjon Norge, Norges Bank, Utenriksdepartementet og Finansdepartementet.

- Det er ikke utenkelig at tryggheten statlige virksomheter kan tilby fremstår som mer og mer attraktivt i dagens marked, sier Duraturo.

- Samtidig har statlige aktører blitt langt flinkere til å vise frem at de har så uendelig mye mer å tilby enn trygghet, legger han til.

DNB topper listen, foran Innovasjon Norge og Google. Sistnevnte faller ned fra fjorårets topp-plassering.

 

Her er de 30 mest populære arbeidsgiverne blant økonomiutdannede i Universum Professional-undersøkelsen 2016:

1) DNB

2) Innovasjon Norge

3) Google

4) Norges Bank

5) Statoil

6) Skatteetaten

7) McKinsey & Company

8) PwC (PricewaterhouseCoopers)

9) EY (Ernst & Young)

10) Norgesgruppen

11) Telenor

12) Utenriksdepartementet

13) Sparebank 1

14) Finansdepartementet

15) Finn.no

16) SAS

17) Nordea

18) Orkla

19) Deloitte

20) Microsoft

21) Visma

22) Danske Bank

23) The Boston Consulting Group (BCG)

24) Finanstilsynet

25) L'Oréal Group

26) Tine

27) Schibsted Media Group

28) Forsvaret

29) Coca-Cola Enterprises Norge

30) KPMG

Nesten 3.000 yrkesaktive med høyere utdannelse innen økonomi deltok i undersøkelsen.

- En kombinasjon av flere faktorer

- At vi fremstår så attraktive, tror jeg er en kombinasjon av flere faktorer, sier HR-direktør Lise Sannerud i Skatteetaten.

- For det første er vi en samfunnsaktør med et viktig samfunnsoppdrag. Det i seg selv er motiverende for mange, og kanskje særskilt de yngre. Dessuten har vi mange og store fagmiljøer for økonomer som strekker seg fra analyse- og etterretningsvirksomhet knyttet til skattekriminalitet, til mer tradisjonell økonomi- og virksomhetsstyring, forklarer hun.

Hun sier at de faglige utfordringene er mange i Skatteetaten.

- Vi er en organisasjon med et stort tverrfaglig kompetansemiljø, bemerker hun.

Tenker annerledes enn før

Flere enn før legger en karriereplan B, skrev DN tidligere i år. Helt naturlig, og også smart i dagens vanskelige arbeidsmarked, mener jobbeksperter.

- Flere opplever at jobbene blir mindre trygge, og da er det naturlig at mange undersøker hvilke alternativer som er der ute. Ett eksempel er at flere i privat sektor snuser på jobber innen offentlig sektor, sa Fredrik Schjold, som er jobbanalytiker og produktdirektør i Finn jobb: Nå legger flere en karriereplan B

Trude Kvammen Ekker, rådgiver og daglig leder ved Smart Karriere, jobber med karriereveiledning og har lagt merke til at unge prioriterer annerledes.

-  Nå handler alt om hva som skal skje etter studietiden. Før var de mer opptatt av hva som skulle skje i selve studietiden. Hva de skulle lære, oppleve sosialt, hele utdannelsesprosessen. Nå er det ikke et pip om det, men bare «hva skjer etterpå», «får jeg jobb» , «tjener jeg godt» og «er det trygt?» sa hun til DN i våres: Før var de mer opptatt av hva som skulle skje i selve studietiden. Nå handler alt om hva som skal skje etterpå

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

 

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.