Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) omtaler endringene som den største reformen siden Kunnskapsløftet, skriver Klassekampen.

Fem faglige råd og ni faglige utvalg fra arbeidslivet står bak en omfattende rapport som legges frem fredag. Den skal danne grunnlaget for endringene, forklarer Isaksen, som har bestilt rapporten.

Hovedlinjene i det som foreslås er tidligere spesialisering, nedlegging av en rekke fag, samt oppretting av noen nye. Det foreslås en helt nye studieretning for IKT- og mediefag, mens 32 fag kan bli lagt ned eller slått sammen med andre. Tidlig spesialisering blir en mulighet for flere elever på bygg og anlegg.

Kunnskapsministeren tror mer faglig fordypning kan være med å sikre fremtiden for utsatte fag.

- En av tingene bransjen, elever og fagfolk ber om, er tidligere faglig fordypning. Spesialisering kan gi sterkere rekruttering og fagidentitet, sier han.

Rundt 40 prosent av elevene på videregående går yrkesfag, men mange får i dag liten uttelling på arbeidsmarkedet for kompetansen de har med seg fra skolen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert: