Advokat Wilfred Rohde Garder er ekskludert som medlem av Advokatforeningen. De siste 25 årene er totalt 13 advokater blitt ekskludert, skriver Dagens Næringsliv.

Rohde Garder skulle ha trådt ut av advokatrollen og avsluttet oppdraget for sin klient, skipsreder Ole Schrøder, da det ble aktuelt å inngå en avtale om at Garder skulle overta Schrøders selskap Osco-gruppen. Det fastslår hovedstyret i Advokatforeningen i sitt vedtak om å frata advokaten medlemskapet. Eksklusjon av medlemmer er foreningens strengeste reaksjonsform.

Eksklusjon innebærer bare at Rohde Garder ikke lenger er medlem av Advokatforeningen. Han kan fortsatt kalle seg advokat.

«Graverende»
- Det helt avgjørende forhold for å reagere så strengt som vi har gjort, er at Garder ikke fratrådte advokatoppdraget han hadde for Ole Schrøder da han selv fikk økonomiske interesser i saken. Det har vært det fellende punktet, sier foreningens leder, Berit Reiss-Andersen til DN.

Ifølge Reiss-Andersen må det være en konkret vurdering om et overtramp skal medføre eksklusjon.

- I denne saken mener vi at bruddene på reglene om advokaters uavhengighet er så graverende at eksklusjon er nødvendig, sier Reiss-Andersen.

-På sviktende grunnlag
Wilfred Rohde Garder er sterkt uenig i beslutningen om å kaste ham ut av Advokatforeningen. Han vurderer å angripe vedtaket enten gjennom søksmål eller ved krav om gjenopptagelse.

- Jeg har registrert Hovedstyrets beslutning om eksklusjon, og mener at beslutningen er fattet på et sviktende grunnlag, sier Wilfred Rohde Garder i en skriftlig kommentar til DN.

I forrige måned fikk Garder fullt medhold i Oslo tingrett i søksmålet familien hadde anlagt for å få formuen tilbake. Rederens barn ble dømt til å betale saksomkostninger på over fire millioner kroner til Garder. De vurderer nå å anke saken videre til lagmannsretten.




(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.