Avsløringen av illegal arbeidskraft i flere av Norgesgruppens Joker-butikker i 2010 skulle bli opptakten til den nye dagligvarekjeden Lime, skriver Dagens Næringsliv.

Seks butikker fikk skiltene fjernet da de ble kastet ut av Norgesgruppen.

Lime-butikkene dukker nå opp en rekke steder på Østlandet. Den nyetablerte butikkjeden består av 26 butikker, men har ambisjoner om å vokse til 50 butikker og en halv milliard i omsetning i løpet av to år.

Konflikten rundt de seks Joker-butikkene begynte med en politiaksjon på Romerike i juni 2010. I dommen fremkom det at ansatte var blitt lønnet med mat utgått på dato og bodde i kjelleren på butikken.

Butikkeier Sajid Husain (35) ble dømt for bruk av illegal arbeidskraft og utnyttelse av utlendinger. Dommen var på åtte måneders fengsel.

Det er Sajid Husains bror, Sajjad Hussain (36), som styrer den nye kjeden Lime, mens butikkene er overdratt og står i konas navn.

- Alle butikkene drives av forskjellige familier eller franchisetakere. Mange av dem vet jeg ikke bakgrunnen til. Hva som folk har gjort for ett eller ti år siden kan vi som dagligvarekjede ikke finne ut. Vi er ikke politi, påpeker Sajjad Hussain.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.