Dette opplyses i en børsmelding mandag kveld.

I meldingen heter det at styret i Frontline har gleden av å opplyse om utnevnelsen av Kathrine Fredriksen.

Kathrine Fredriksen (24) er i dag ansatt i oljeselskapet Arcadia Petroleum og har bakgrunn fra Wang Handels Gymnas og studier ved European Business School i London.

Frontline-sjefens datter erstatter John Fredriksens såkalte høyre hånd, Tor Olav Trøim, som ifølge børsmeldingen har trukket seg som ordinært medlem av styret for å kunne konsentrere seg om aktiviteter i tilknyttede selskaper.

- Ser at de bytter
Konsernsjef i Frontline, Bjørn Sjaastad, ønsket ikke overfor DN.no mandag kveld å gi noen vurdering av styrets beslutning om å bytte Trøim med Fredriksens ene datter.

- Jeg ser at de bytter. Men jeg har ikke noen kommentar utover det. Som administrasjon har vi ikke noe med det, det er aksjonærene sin beslutning.

- Du tar det bare til etterretning som det heter?

- Ja.

- Kan du si noe om hvilke forventninger du har til Kathrine Fredriksen i styret?

- Jeg har ikke noen kommentar til det, avslutter konsernsjefen høflig.

Ikke helt ute
Av børsmeldingen kan man videre lese at Tor Olav Trøim fortsatt vil fungere som finansiell rådgiver, og vil være "stand-in" for Kathrine Fredriksen.

  Tor Olav Trøim. har sittet i Frontline-styret i over ti år, siden 1997.

Det lyktes ikke DN.no å få tak i Trøim for kommentar mandag kveld.

Kathrine Astrup Fredriksen er den ene av to tvillingdøtre som John Fredriksen fikk med sin nå avdøde kone, Inger Astrup Fredriksen.

John Fredriksen med familie er bosatt i London, registrert som kypriotisk statsborger. Formuen hans er anslått til rundt 55 milliarder kroner.

En av grunnene til "utflaggingen" er Frediksens anstrengte forhold til norske skatteregler.

Les saken: - Bare djevelskap i Norge

Se også DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.