Microsoft er i ferd med å sikre seg det norske søketeknologiselskapet Fast for cirka 6,6 milliarder kroner.

Les: Microsoft byr på Fast

Det er storaksjonærene Robert Keith og Thomas Fussel som har tjent mest på oppkjøpet med til sammen 800 millioner kroner i gevinst.

Nå skal det vise seg at de to kan få enda mer penger fra Bill Gates & Co, ifølge Dagens Næringsliv.

Tegningsretter
Keith og Fussell kan nemlig få betalt for tegningsretter som er verdiløse. Tegningsretter er en rettighet til å kjøpe aksjer til en fastsatt kurs i fremtiden. Ligger innløsningskursen ligger mye høyere enn budet på 19 kroner, har disse tegningsrettene null verdi.

I tilbudsdokumentet kommer det frem at it-giganten har til hensikt å betale et vederlag til Fast-toppene som har verdiløse tegningsretter.

– Hva betalingen blir er ikke avgjort ennå, sier Robert Keith til DN.

Kunne steget i Fast
Selv om tegningsrettene er verdiløse – gitt Microsofts bud på 19 kroner – har tegningsrettene en teoretisk fremtidig verdi. Hvis Fast hadde fortsatt som selvstendig selskap, kunne aksjekursen ha steget, slik at tegningsrettene kunne gitt gevinst. Og det er denne teoretiske gevinsten som skal regnes ut.

Keith og Fussell har begge 656.250 tegningsretter med en innløsningskurs på 45,31 kroner.

Fast-sjef John Markus Lervik og teknologidirektør Bjørn Olstad har begge 700.000 tegningsretter med innløsningskurs 24,70 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.