Ap og SV har sammen forfattet et brev til statsråden, noe Arbeiderpartiets Jette Christensen tror resten av komiteen vil stille seg bak, skriver Dagsavisen.

– Saken må avklares nå, og statsråden må se på dette som en mulighet for å fortelle Stortinget og offentligheten om hva som har skjedd. Vi må få klarhet i hvordan han har vært involvert i saken, om forholdet mellom embetsverket og politisk ledelse, sier Christensen.

Les også: Fjernet ansatt som hadde grunnlovsvern dnPlus (DN+)

På spørsmål om hun mener det kan være grunnlag for en kontrollhøring sier hun:

¬Nå må vi ta én ting av gangen. Det som haster mest er å få opplyst saken. Statsråden bør svare så utfyllende som overhodet mulig.

- Vil bidra

Ifølge Dagens Næringsliv mener kommunikasjonssjef Anne Marie Storli at hun ble fjernet fra jobben fordi hun ikke ville gi partipolitisk bistand til Solvik-Olsen. Dette har statsråden tilbakevist overfor NTB.

– Jeg har aldri bedt kommunikasjonsavdelingen om å utføre partipolitisk arbeid for oss, sa Solvik-Olsen til NTB 22. desember i fjor.

Til Dagavisen sier han at han ser fram til å få spørsmål fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Jeg vil bidra til å svare dem så fort som mulig slik at de får et godt bilde av saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ketil Solvik-Olsen sto bak dnPlus   (DN+)


Ba Frp-politiker organisere tur dnPlus (DN+)