Dette er de første offisielle bildene av den nye Kia Rio.

Modellen har vokst i bredden og lengden siden forrige generasjon, og er nå 55 mm lengre, 15 mm lavere, og 25 mm bredere. Akselavstanden har økt med 70 mm, noe som burde gi bedre plass inne i kupeen. Bagasjerommet har en kapasitet på 292 liter, plassmessig ligger den da midt mellom Volkswagen Polo og storebror Golf.

Under panseret kommer bilen med et omfattende utvalg av bensin- og dieselmotorer; deriblant en 1,1-liters dieselmotor med 70 hestekrefter med et CO2-utslipp på 85 gram per kilometer.

- Denne nye modellen er et stort skritt fremover. Rio har alltid vært en suksess, og med den nye generasjonen har vi en bil som er svært attraktiv, en bil folk ønsker å kjøpe på grunn av sitt design og utseende, kommenterer Soon-Nam Lee, markedsdirektør eksportmarkeder i Kia Motors Corporation.

Siden lanseringen i 2005, har det globale salget av dagens generasjon Rio vært mer enn 860.000 enheter. Rio har vært en svært begrenset suksess på det norske markedet, der Kia i noen år har hatt en svært tilbaketrukket rolle. I alt er det registrert 1598 Kia Rio mellom 2001 og 2008. Kia-importør Bertel O. Steen har kunngjort fornyet satsing på det koreanske bilmerket.

Verdenspremieren på nye Kia Rio vil skje under bilutstillingen i Geneve i starten av mars.

Les også vår test av Kia Sportage: Suv på billigsalg

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.