Dette er konseptbilen Kia Trail’ster e-AWD. Bilen er basert på Kias ikoniske modell Soul, og er ikke overraskende bygget ved Kias amerikanske designsenter i California.

Les DNs test av Kia Soul her: Imagebyggeren

-Konseptbilen Trail’ster viser hvordan Kia Soul vil utvikle seg til en firehjulstrekker bygget for å takle røffere veiforhold. Vi tar SUV’ens egenskaper og gjenskaper de i en kompakt og sporty pakke med uttrykksfullt design, sa Tom Kearns, sjefsdesigner ved Kia Design Center of America (KDCA). Bilen ble avduket under bilutstillingen i Chicago som pågår nå.

Sportsinspirert
Både i form og størrelse er Trail’sters basert på eksisterende Kia Soul, men den har også klare likheter med tidligere konseptbiler som Track’ster og Soul’ster. Trail’ster har fått styling og en drivlinje som gjør den populære bybilen til en robust crossover.

Trail’ster har kanvas-tak som kan rulles helt av, og integrert takstativ gjør det enkelt å feste friskus-utstyr som terrengsykler eller snowboard. For å tøffe seg litt ekstra har Trail’ster beskyttelsesplater rundt hele bilen. Trail’ster har fem centimeter høyere bakkeklaring enn Kia Soul.

Innvendige overflater og detaljer er inspirert av vintersport med materialer av skinn, høyglanset lakk og aluminiumdetaljer.

-Vi lot oss inspirere av utstyr som snowboardhansker, støvler og hjelmer, og ønsket å gi en premium følelse i interiøret, sier Kearns.

Elektrisk firehjulsdrift
Noe av det mest spennende med bilen er drivlinjen.

Trail’ster har en 1,6-liters firesylindret turbomotor med 185 hestekrefter og 250 Nm koblet til en sekstrinns automatkasse. Denne er koblet sammen med en 35-hestekrefter sterk elektrisk motor som driver bakhjulene og gir assistanse på lav fart, forbedret akselerasjon og forbedret veigrep. Trail’ster’s elektriske system får energi fra et 1.2 kWh Lithium Ion Polymer batteri.

Systemet gir forbedret drivstofføkonomi sammenlignet med standard firehjulstrekk, ettersom det trer i kraft kun ved behov.

Les også: Denne elbilen er tilpasset norske forhold

BMW frir til familien

Suv er i vinden som aldri før: Suveren  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.