Høyesterett opphevet nettopp beslaget i filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsens upubliserte filmmateriale.

 

- Aldri gått så langt

PST-advokat Jan Fredrik Glent sier følgende etter det enstemmige nederlaget i Høyesterett:

- Det var jo fullt medhold til Rolfsen og co. Slik jeg ser det har Høyesterett aldri gått så langt i å beskytte journalistisk materiale.

Glent er overrasket over at Høyesterett ikke går inn for å dele opp etter kjente og ukjente kilder.

- Hvis alt går bra kommer filmen på NRK i januar, sier Ulrik Imtiaz Rolfsen som er lettet etter å ha vunnet i Høyesterett.

Les også: Filmskaper i Høyesterett

Demokratiets seier

Presseforbundets generalsekretær Kjersti Løken Stavrum gleder seg over avgjørelsen i Høyesterett.

- Dette er demokratiets seier i overvåkningens og terrorens tid. Den sier også at pressen ikke skal gjøre politiets arbeid. Nå er vel også Rolfsen den første journalisten i Norge til å få Høyesteretts attest på at han driver med viktig arbeid, sier hun.

- Det er et spark til PST, for det var nettopp det de mente: At det Rolfsen gjør IKKE er viktig. Dette viser demokratiets styrke i frykten og terrorens tid. Det var et stort demokratisk øyeblikk, mener Løken Stavrum.

På pressekonferansen etter kjennelsen sier Arne Jensen at Norsk Redaktørforenings engasjementet i saken var prinsipielt.

- Det handler om, dypest sett, hva slags samfunn vi skal leve i. Høyesterett gjorde dette tydelig på en svært god måte, sier Jensen.

 

Se på DNtv: Skylder på oversettelsesfeil

Skylder på oversettelsesfeil
Telenor-sjef Sigve Brekke beklager at han i den engelske CV-en har stått oppført med en grad han ikke har fullført.
00:50
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.