Den samlede børsverdien i Kina er nå større enn i Japan. Investorlegenden Mark Mobius er overbevist om at Kina passerer USA som verdens største aksjemarked innen tre år, skriver Dagens Næringsliv.

Da aksjemarkedene stengte i Asia igår hadde Kina gått forbi Japan som det nest mest verdifulle aksjemarkedet i verden med vel 100 millioner dollar.

Kina har optimisme og en høy økonomisk vekst, og lokale småinvestorer er sultne etter å kunne delta i en kø av nye emisjoner og børsnoteringer.

Langt etter, men...
Børsverdiene fra selskapene ved Shanghai-børsen lå igår på 3210 milliarder dollar. USA ligger fortsatt langt foran med en børsverdi på rundt 11.000 milliarder dollar, men denne posisjonen trues av Kina.

- Om tre år tyder mye på at den samlede børsverdien i Kina er større enn i USA. Vi vil oppleve korreksjoner underveis, men det kinesiske markedet vil gå opp, sier Mobius hos Templeton Asset Management til Bloomberg.

Les også: Lykketall styrer aksjekjøp
"Rottehandel" på Shanghai-børsen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.