Lørdag varslet sentralbanken i Kina at de vil øke handelsintervallet for yuanen fra 0,5 prosent til 1,0 prosent. Intervallet beskriver hvor mye valutaen kan svinge over og under referanseindeksen, som hver dag settes av sentralbanken i Kina.

Kinas handelspartnere har lenge kritisert landets valutakurs for å være kunstig lav, og anklaget sentralbanken for å ha manipulert referansekursen mot amerikanske dollar. USA har også vært en spesielt sterk kritiker.

Kina har flere ganger tidligere lovet å løsne grepet om yuanen, men har samtidig vært bekymret for at det vil ramme landets industrisektor hardt. Kunstig lav valutakurs gjør det billig å eksportere, noe som fortsatt er nøkkelen i Kinas økonomi.

Fredag kunngjorde den asiatiske kjempen at landets økonomi vokste med 8,1 prosent i årets første kvartal. Det er den laveste vekstraten på nesten tre år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.