China Investment Corp., Kinas svar på det norske oljefondet, har kjøpt seg ytterligere opp i DnB Nor, og er nå syvende største aksjonær, skriver Dagens Næringsliv.

Det statlige fondet eier nå 1,5 prosent av aksjene, som basert på tirsdagens aksjekurs er verdt 1,9 milliarder kroner.

China Investment Corp startet i 2007 med en kapital på 200 milliarder dollar (cirka 1000 milliarder kroner), men forvalter nå 2210 milliarder kroner.

I tilllegg har Saudi Arabian Monetary Agency vært en aktiv kjøper av DnB Nor-aksjer i andre kvartal, og er nå 20. største aksjsonær. Også det asiatiske fondet The Master Trust Bank of Japan har kommet inn blant bankens 20 største aksjonærer i løpet av våren og sommeren.

- Hyggelig

- Det er hyggelig at vi tiltrekker oss aksjonærer fra asiatiske markeder. Historisk har det vært fond i USA og Europa som har vært høyt oppe på aksjonærlisten vår, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB Nor til DN.

Få norske selskaper gir ifølge Dagens Næringsliv en like grundig oversikt over sine eiere som DnB Nor.

Mange utenlandske investorer skjuler seg bak investeringsbanker gjennom såkalte nomineekontoer. En slik forvlaterkonto gjør det i mange tilfeller umulig å vite hvem som er den faktiske aksjeeieren.

På Oslo Børs er det bare et lite mindretall som jevnlig identifiserer aksjonærene og publiserer denne informasjonen. Utenom DnB Nor er Orkla og Schibsted blant disse selskapene.

Les også: Knalltall fra DnB Nor
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.