Kinesiske myndigheter har kuttet reservekravene til kinesiske banker med 50 basispunkter med virkning fra 5. desember, opplyser sentralbanken i en medling onsdag ifølge TDN Finans.

Det melder Bloomberg News, som viser til en melding fra sentralbanken onsdag.

Første kutt på nesten tre år
Reservekravet for de største bankene blir dermed kuttet fra dagens nivå på 21,5 prosent til 21,0 prosent. For mindre banker kuttes kravet fra 19,5 til 19,0 prosent.

Dette er første gang siden desember 2008 at kravet til bankene kuttes, ifølge Marketwatch.

Et kutt i reservekravene betyr at bankene trenger å holde mindre sikkerhet for sine utlån. Kuttet vil øke tilgangen kapital og dermed virke stimulerende på kinesisk økonomi.

Så langt i år har den kinesiske sentralbanken hevet reservekravet seks ganger. Sentralbanken har også hevet renten fem ganger siden oktober ifjor.

Har ventet på lettelser
«Vi har i lengre tid ventet at sentralbanken vil komme med pengepolitiske lettelser. Flere faktorer i kinesisk økonomi har pekt i retning av en svakere vekst i det siste. Blant annet har eksporten avtatt markert de siste tre månedene. Dette har blant annet resultert i kutt i overtidsbetalinger og økt usikkerhet for både bedriftseiere og arbeidere», skriver makroøkonom Ole André Kjennerud i en oppdatering fra DNB Markets onsdag.

«Trolig vil myndighetene i tiden som kommer innføre ytterligere tiltak for å stimulere økonomien», legger han til.

Les også: En rekke finansgiganter nedgradert (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.